Birželio 13 dienos vakarą Vilniuje „MICHELIN Guide“ atstovai iškilmingai paskelbė, kad Lietuva nuo šiol turės keturis restoranus, įvertintus viena MICHELIN žvaigžde. „Michelin“ žvaigždės suteiktos Vilniaus restoranams „Džiaugsmas“, „Demoloftas“, „Pas Mus“ ir „Ninteen18“.
4 restoranai dėl gero kainos ir kokybės santykio buvo pripažinti vertais „Big Gourmand“ vardo: „Gaspar’s“, „14Horses“, „Le Travi“ ir „Nüman“. Be to, anoniminių „MICHELIN Guide“ ekspertų sudarytame Lietuvos restoranų sąraše atsidūrė 26 vietos, kuriose mėgautis patiekalais ir gėrimais rekomenduoja prestižinis „Michelin“ gidas.
„Džiaugiamės galėdami pristatyti pirmąjį MICHELIN gidą po Lietuvą. Tai užbaigia Baltijos šalių trilogiją, ir MICHELIN gidas jau visiškai aprėpia šį regioną. Gide pristatomi 34 restoranai, ir šie restoranai iš tiesų yra geriausi iš geriausių, pristatantys tradicinius ir modernius stilius“, – sako Gwendal Poullennec, MICHELIN gido tarptautinis direktorius.
Anot Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinės Armonaitės, Lietuva garsėja ne tik savo istoriniu paveldu ir nuostabaus grožio gamta, bet ir autentiška kulinarine patirtimi, kurią pagaliau pripažino ir prestižinis „Michelin“ gidas. Šis pripažinimas ypač svarbus. Jis įrodo, kad mūsų virtuvės šefai yra pasaulinio lygio, o kartu kviečia keliautojus dar vienu būdu patirti Lietuvos autentiškumą – šįkart per skonio eksperimentus ir pagarbą gastronominėms tradicijoms.