Puikiai dienos pradžiai - vėlyvieji pusryčiai Vilniuje, kur kava tokia pat turtinga kaip ir miesto istorija, o jaukios kavinės bei madingos vietos siūlo vietinių skonių ir tarptautinių patiekalų.
Pietūs Vilniuje - puiki proga patyrinėti žavias miesto užkandines. Pasimėgaukite sočiais, autentiškais patiekalais, pavyzdžiui, šaltibarščiais - gaivia šalta burokėlių sriuba, puikiai tinkančia pietų atgaivai.
Vakare miestas virsta gastronomine fiesta. Vakarienė Vilniuje - tai ne tik valgis, bet ir kelionė po Lietuvos kulinarinį paveldą: nuo rafinuotų, fine dining restoranų, siūlančių šiuolaikinę virtuvę, iki senovinių bistro, siūlančių laiko patikrintus receptus.
Gražiausia meilės istorija pasaulyje? Ne, kalbame ne apie Romeo ir Džiuljetą. Kalbame apie lietuvių meilę šaltibarščiams. Rožinė, gaivi, kreminė... Tai ne tik sriuba – tai gyvenimo būdas.
Ką rinksitės šiandien? Cepelinus ar kitą bulvių patiekalą? O gal vis tik kažką iš modernios virtuvės šedevrų? Sužinok kur paragauti lietuviškos virtuvės patiekalų Vilniuje.
Pirmajame Lietuvos MICHELIN gide iš viso 34 atrinkti restoranai, iš kurių 24 yra Vilniuje. Sostinėje keturi buvo apdovanoti viena „Michelin“ žvaigždute.
Jūsų gidas po Vilniaus gastronomijos perlus!
Šis leidinys parengtas remiantis įvairaus amžiaus, profesijų ir gyvenimo būdo Vilniaus gurmanų rekomendacijomis. Jis padės Jums atsakyti į amžiną klausimą: "Kur šiandien valgysime?"
Čia, Vilniuje, kur ant kiekvieno kampo laukia jaukios kavinės, kavos kelionė yra būtina patirtis. O tarp gurkšnių pasimėgaukite desertinėmis pertraukėlėmis, ragaudami dangiškus kepinius.
Valgymas lauke yra viena svarbiausių Vilniaus gastronomijos dalių - geru oru čia atgyja žavios terasos ir gatvės staliukai. Prisėskite lauke ir mėgaukitės vaizdais Vilniuje, kur istorinė aplinka ir šiuolaikiniai skoniai sukuria nepamirštamą valgymo patirtį.