Tai yra saldžiausias suvenyras iš Lietuvos. Medus ilgus šimtmečius mums atstojo cukrų ir iki pat šių dienų išlieka sveiku jo pakaitalu.
Lietuviai per metus iškepa ir suvalgo daugiausia juodos ruginės duonos pasaulyje. Būtent jos į svečias šalis emigravę tautiečiai vežasi lauktuvių.
Iš kelių dešimčių kiaušinių gaminamas raguotis šviežias išlieka labai ilgai, neprarasdamas nei formos, nei skonio.
Lietuviai yra viena iš nedaugelio tautų, kuri gamina baltą saldžios varškės sūrį. Taip pat sūrius, keptus ir pagardintus kmynais. Jei norite dar labiau nustebinti, nuvežkite obuolių sūrio.
Šis seniausias ir kilniausias gėrimas istoriniuose šaltiniuose minimas nuo IX a. O Stakliškių midaus darykla šį medaus gėrimą vis dar gamina pagal senolių receptus.
Gilėse nėra kofeino, tačiau apstu įvairių sveikatai naudingų medžiagų, kurios stiprina organizmą, valo kraują, šalina toksinus. Tai – itin sveika ir aromatinga geriama dovana.
Lietuviški vynai iš gervuogių, bruknių, juodųjų serbentų, aronijų ar kitų vaisių ir uogų yra išskirtiniai, tad bet kuriam vyno mėgėjui tokios lauktuvės gali būti ypatingos.
Lietuvos nacionaliniuose parkuose užaugintų žolelių arbatos yra ne tik įdomių skonių, bet turi ir gydomųjų savybių. Beje, ar žinojote, kad būna ir brandintų žolelių arbatų?
Halės turguje (Pylimo 58), Benedikto turguje (Ukmergės 259A), Senamiesčio krautuvėlėje (Literatų 5), Tymo turguje (Aukštaičių/Maironio g. sankirta, IV 10:00-14:00).